vrijdag 9 december 2016

La Azohía

Woensdag
Ton en Siny vertrekken al vroeg richting de golfbaan voor een toernooi. Wij genieten op hun terras nog even van een kop koffie in de zon en wifi. Helaas krijgen we een verdrietig bericht. Dat maakt helaas weer duidelijk dat je nu moet leven. Onze keuze was in de ogen van best veel mensen een risico, maar we maken het wel nu mee en we ontdekken veel. 
We doen boodschappen en rijden naar het strand van La Azohía. Het is eindelijk weer echt zonnig en we genieten van een lunch op het terras en van de zon naast onze camper. 

Donderdag
Het waait hier weer enorm hard, maar het is best zonnig. We wilden eigenlijk met de camper op pad, maar met deze rukwinden voelt dat niet prettig. Het is te koud om buiten te zitten, maar niet om te wandelen. Het is vandaag een nationale feestdag in Spanje. De tweede al deze week. Dinsdag vierden ze de dag van de grondwet en vandaag is de dag van de onbevlekte ontvangenis. Eerst komt er een auto met een Mariabeeld in de aanhanger voorbij scheuren. Even later komt de drumband voorbij wandelen. Al spelend trotseren ze de zandstorm. Een paar uur later komen ze terug. De drumband speelt nog steeds en het Mariabeelden wordt door een aantal mensen naar de kerk gedragen. Een tocht van Isla Plana tot hier, ruim 5 kilometer. Daarna volgt een dienst in de kerk (waar ze Simon en Garfunkel zingen) en dan volgt paella met bier in de tent. Toch leuk om de zien. We lopen verder richting de rots met de toren, waar nog een cache ligt. Een heerlijk pad met een prachtig uitzicht. Dan drinken we thee in de camper en lopen de andere kant op. Bij het restaurant hebben we ook wifi op de stoep en we maken een lijst met mogelijke huizen in deze omgeving. Het is hier wel wat prijziger. Ook hier vinden we nog een cache. De zon schijnt inmiddels weer en we genieten van de warmte en een prachtige zonsondergang. 

Vrijdag
De wind is gaan liggen, maar (echt waar) het regent. We beginnen oprecht te geloven dat de regen aan ons kleeft en dat we ons moeten opsplitsen om te ontdekken wie van ons drieën de boosdoener is. Misschien is het Streep wel?? We vertrekken vandaag wel met de camper. De eerste halte is El Portus dat aan zee ligt. Aan het einde splitst de weg zich in twee afslagen. Een naar de (nudisten)camping en de tweede naar het dorpje. Daar stopt de weg, maar ook het leven. Alle luiken voor de huizen zijn dicht en op een enkele klusser na, zien we niemand. Ook geen café voor koffie. We rijden terug en genieten weer van het landschap. Ondanks de regen en bewolking is het mooi hier. We rijden dwars door Cartagena om het gebied rond La Union te verkennen.  De route naar en net voorbij Portman is weer overweldigend mooi met veel kleur in de rotsen. Hier waren vroeger mijnen en het heuvelachtige landschap is bezaaid met ruïnes van fabrieken en huizen. Waarschijnlijk is de grond ook niet echt schoon. Daarna rijden we richting Los Belanes, minder spannend omdat we vooral 'over' golfbanen rijden. We keren weer terug. In Tallante vinden we een restaurant voor een late lunch. Het restaurant is prachtig en sfeervol. De lunch traag en droog. Jammer. Als we La Azohía weer inrijden is het droog. Ergens ver weg op de zee schijnt de zon. Bootje huren?

















Verstuurd vanaf mijn iPhone