maandag 12 december 2016

La Azohía

Zaterdag
Het is zaterdag en zonnig. Een heerlijke dag om niets te doen. Soms moeten we echt nadenken om te weten wat voor een dag of datum het is. Heerlijk. Genieten vandaag van lekkere wandelingen langs de boulevard, koffie en de zon.

Zondag 
Het is weer mooi weer, maar dat went nog steeds niet. Het is best wisselvallig geweest de afgelopen weken en de komende tien dagen voorspellen meer wisselvalligheid. Wij gebruiken deze dag om naar Isla Plana te fietsen. Helemaal langs de kust en een klein stukje tussen alle tomaten in de plastic kassen door. Deze tomaten hebben een mooier uitzicht dan heel veel mensen. In Isla Plana is de kerkdienst nog bezig en de kerk lijkt best vol. Deze kerk staat echt prachtig. Uitzicht op zee en de bergen. We verkennen het dorp met een aantal caches. Er zijn veel strandjes hier. Allemaal baaitjes tussen de rode en gele rotsen. Heel mooi. Ook stroomt hier een ondergrondse bron met warm water. Tussen de rotsen in is een grot met water en (heel Spaans) allemaal monumentjes met (plastic) bloemen. Helaas zijn bijna alle cafeetjes dicht en belanden we in een soort koffiehuis waar de halve uitstroom van de kerk ook zit. De barman is chagrijnig en werkt erg langzaam. Gelukkig is zijn koffie wel smakelijk en even later de groenten in tomatensaus ook. We zoeken nog wat caches en vinden ze ook nog. Dan fietsen we terug. We besluiten tapas te eten op het terras van Villamares. Daar raken we aan de klets met Nederlanders die helemaal verliefd zijn geworden op dit gebied. Wij ook. Alleen zijn grote stukken grond hier niet te vinden en kleinere stukken grond al erg duur. Huizen met meer kamers zijn redelijk betaalbaar. Misschien toch maar een B&B beginnen?

Maandag
Na de koffie wandelen we door een ander deel van Azohía. Eens kijken wat hier te huur staat en te koop. We worden een beetje verliefd op dit dorp. 
We staan al weer bijna een week vrij en ons water raakt op. We rijden naar het tankstation en tanken diesel en water. Dan doen we boodschappen en kopen nog wat kerstversiering. Kijken of dat helpt bij het krijgen van het kerstgevoel bij onze eerste kerst met een palmboom in plaats van een kerstboom. We genieten van het mooie weer met tapas bij de camper en kijken naar zwemmende mensen in de zee. 's Avonds eten we spaghetti. Soms koken we nog wel eens zelf, al lijkt het anders.