woensdag 7 december 2016

Huercal-Overa -Camposol

Zondag 
We liggen de halve nacht wakker. Een groep jongeren heeft zich geïnstalleerd op de bankjes in het park en schreeuwt er op los. Een Spaanse camperaar zegt er uiteindelijk wat van en dan keert de rust terug. En de regen. In de stromende regen vullen we het water bij en legen we de wc. Terug naar Murcia. Een mooie route via Pulpi en langs ontzettend veel sinaasappelbomen vol oranje vruchten. We rijden naar La Azohía en installeren ons weer op het strand. Als je toch binnen moet zitten vanwege het slechte weer, dan maar met uitzicht op zee. Gelukkig is het niet zo slecht als in Andalusië, rondom Malaga waar heftige overstromingen zijn. Als het droog is, wandelen we over de boulevard. We zien veel campers uit de wind in de rambla staan. Later worden ze allemaal weggestuurd door de politie, die waakzaam langs de kust rijdt. De rambla kan een risico zijn met regen. Gelukkig valt het mee.

Maandag
De zon schijnt weer een beetje als we wakker worden en de temperatuur is aangenaam. We drinken koffie op het terras. Als de wolken de zon weer verdrijven, lopen wij terug naar de camper en rijden naar camping El Torres in Puerto de Mazarrón. Het is tijd om weer te wassen en te werken. Hier is een goede wasmachine (en droger) en wifi in het café. Als de was uit de droger komt, is het nog niet droog. We hangen het buiten op en een kwartier later regent het weer. Nog een rondje droger dan maar. Gelukkig hebben we nu een muntje gekregen bij de receptie. We staan op een andere plek dan de vorige keer en we hebben nieuwe buren. Mensen die al 17 jaar overwinteren op deze camping. Hun caravan heeft geen wielen meer en in de voortent ligt een vaste vloer. In een schuurtje staat hun wasmachine. Leuk om hun ervaringen te horen. Het café blijkt dicht op maandag, maar gelukkig werkt de wifi wel. Een paar uurtjes buiten in het donker op het terras dan maar. Ach dat lukt ook wel.

Dinsdag
Het waait hard, maar de zon schijnt. Het is heerlijk buiten en dan smaakt de koffie toch nog lekkerder. De overbuurvrouw brengt ons een zak sinaasappels uit eigen tuin en de andere buurvrouw nodigt ons uit voor een dagtrip naar een festival. Het 'gevecht' tussen de Christenen en en de Moren. Dit festival wordt in bijna elk dorp wel gehouden en overal op een andere datum. Willen we het nog best een keer zien, maar niet met een dagtrip in de bus. We rijden naar Camposol waar we gaan lunchen met Ton en Siny. Ton maakt zijn overheerlijke paëlla weer. Eigenlijk zouden we eerst gaan wandelen, maar er is te veel modder. Het weer van de afgelopen weken is uitzonderlijk weten Ton en Siny. Zo veel regen. Normaal regent het tien dagen per jaar. We lopen nog een rondje en kijken bij de tweedehands auto's. Als we een leuke tegenkomen, lijkt ons dat wel handig. Morgen gaan we de omgeving rond Perin verder verkennen. Er is de komende dagen weer zon voorspeld.