zondag 27 november 2016

El Berro - Aguilas

Vrijdag
Vandaag gaan we wandelen. Na het ontbijt, met versgebakken bruin stokbrood (dat er mooier uitzag dan dat het smaakte) vertrekken we. We nemen de route die we vorige keer niet helemaal volgens de planning liepen. Nu gaat het wel goed, maar toch vergissen we ons en lopen we een paar kilometers extra. Het grootse deel van de route is toch nieuw voor ons en erg mooi. Prachtige vergezichten en stevige rotsen. Helaas geen moeflons vandaag. Na ruim 18 kilometer lunchen we in het restaurant naast de camping. Het was prachtig weer vandaag. In de zon wandelden we in t-shirt, maar in de schaduw is het koel. We eten binnen en genieten. Heerlijke vleeswaren, gegrilde vis, kip en varken. Natuurlijk de overheerlijke flan toe. Dat is genieten. 's Avonds borrelen we in de hut van Gerrit. Het was gezellig!

Zaterdag
Gerrit vertrekt vandaag weer en gaat deze mooie provincie verder verkennen. We ontbijten en drinken koffie in de cafetaria van de camping en dan volgt een hartelijk afscheid. Wij wandelen El Berro in en ontdekken weer nieuwe stukjes, zoals het kerkhof. Dat is helaas afgesloten. Daarna wandelen we een enorm steile helling op richting het uitzichtpunt. We krijgen gezelschap van een klein hondje, dat tegen elke boom wil plassen. Wij lopen terug naar de camper. Vandaag eten we thuis en kijken naar Met het mes op tafel.

Zondag
De regen komt weer met bakken uit de lucht en de voorspellingen zijn niet goed. In de Sierra de Espuña is het gemiddeld toch vijf graden kouder dan in onze andere zoekgebieden. Jammer. Tijd om verder te trekken. We rijden naar Aguilas aan de kust. Een stukje waar we nog niet geweest zijn en we nog wel willen zien. Er zijn hier al veel camperplekken. Ook illegale. Dat wist Angela van de camping in El Berro ons te vertellen. Ze heeft ons afgelopen dagen veel nuttige informatie gegeven. Ook dat in Calnegre (bij al het plastic) een camping komt met 3000 plaatsen. Maar ook dat in Valle de Ricote best kansen liggen. Als we maar goed oppassen en ons eerst echt thuisvoelen in Spanje voor we iets kopen. 
In Aguilas schijnt de zon. We installeren ons op een gratis camperplek op het strand tussen 30 andere campers. Gelukkig staan we vooraan en kan Streep de zee zien. Wij wandelen over de boulevard om wat te eten in de zon. Dat is genieten. We facetimen met de jarige Marja en genieten van een wijntje en tapas in de zon. Heerlijk om weer buiten te zijn.













Verstuurd vanaf mijn iPhone