donderdag 24 november 2016

El Berro

Dinsdag

Het is grijs vandaag. Als het even droog is, lopen we naar de 'waterval' achter de camperplek. Het is eigenlijk niet meer dan een gemetseld stukje naar beneden, maar er zijn wel veel vogels. Mooi! Dan rijden we verder. Omdat de voorspellingen niet goed zijn, besluiten we naar El Berro te gaan. Een fijne camping met goede wifi en een prettig restaurant vlakbij de camping. We doen boodschappen en rijden dan via een nieuwe weg richting El Berro in de Sierra de Espuña. Vlak voor Alhama ligt Librilla en dat ziet er ook erg mooi uit. De ontvangst op de camping is hartelijk. Het is nu erg rustig. In december verwachten ze veel mensen. Wij vinden het koud hier en voor het eerst gaat de verwarming in de camper aan.

 

Woensdag

Zoals verwacht, regent het. En het is koud. Een goede dag om te werken (Saskia) en internet af te speuren naar leuke huizen en grond (John). Tegen half drie vertrekken we voor de lunch. Het beoogde restaurant is dicht (altijd op woensdag en donderdag horen we) dus vertrekken we naar het tweede restaurant hier. Dat is ook erg goed, betaalbaar en gezellig. We oefenen ons Spaans met de serveerster en het Spaanse nieuws op de televisie. We wandelen nog wat door het dorp en de avond brengen we door met 'Met het mes op tafel' en gesprekken met vrienden en familie.

 

Donderdag

Als we wakker worden is het droog en zonnig. Nog wel fris. Het is hier in El Berro toch gemiddeld een graad of vijf kouder dan de andere gebieden die we op het oog hebben. Dat moeten we goed in de gaten houden. We lopen richting het dorp om wat boodschappen te doen. Vandaag krijgen we bezoek. Gerrit is op rondreis in Spanje en zoekt ons op. Samen drinken we een borrel op het onverwachte verlies van onze vriendin Jeanet. We lunchen samen en praten bij. Mooie herinneringen, nieuwe ontdekkingen, maar ook veel humor. Het geeft ons een warm gevoel.