donderdag 1 december 2016

Aguilas - Los Arejos

Maandag
Vandaag verkennen we Aguilas. We gaan op de fiets over de boulevard. Na een heerlijk bakje koffie lopen we door het stadje. Het is typisch Spaans met huizen dicht op elkaar, veel draden en hier en daar een parkje of speelplaats. Het is levendig op straat. Aguilas ligt op heuvels en de wandeling voert over veel trappen. We vinden wat caches, maar genieten ook van de mooie uitzichten. Over stad, zee, haven, bergen en in de verte onze camper. We wandelen naar het kasteel op de rots. Dat is in de winter gesloten tijdens de lunch. Het restaurant daar ook, dus lopen we weer terug en lunchen op het plein tussen de katten in. Vriendjes zo lang de lunch duurt. Als we terugfietsen zien we een Engelse camper in een smal straatje een auto rammen. Hij rijdt gewoon door. Als we hem iets later bij het stoplicht tegenkomen, waarschuwen we hem maar even. Wij doen wat boodschappen. Terug bij de camper, blijven de donkere wolken achter de bergen. Wij maken nog een wandeling over de rotsen langs het strand en vinden nog wat caches. Het is hier mooi.

Dinsdag
Eigenlijk wilden we verder rijden vandaag, maar het is prachtig weer. We kunnen naast de camper uit de wind en in de zon zitten en dat is echt genieten. Van koffie, boeken, uitzicht op zee, Streep op schoot: heerlijk! Een dagje gewoon vakantie zonder zoektocht. Aguilas hebben we bekeken. Het is een leuke stad, maar met een camping, een camperplek en een heel aantal gedoogplaatsen op het strand, geen plek voor ons bedrijf. Wij staan nu met ruim 40 campers (gratis) op het strand. En het is rustig. Geen muziek, geen schreeuwende mensen, geen rommel. Heel relaxt eigenlijk. We eten een lekkere salade en tegen een uur of drie lopen we de boulevard nog op voor een wijntje, tapas en wifi. We belanden op een terras met glutenvrije broodjes en in de zon. Heerlijk.

Woensdag
Vandaag rijden we weer verder. Eerst even gas en diesel tanken en dan boodschappen doen. We kiezen de camping in Los Arejos. Een kilometer of tien verderop in het binnenland. De camping is net een jaar open en ligt wel mooi. Het plastic ruikt hier wel op, maar gelukkig staan er nog veel bomen en plantjes in de open lucht. We willen wassen en dan even wandelen. Het wasprogramma duurt drie (!) uur en het drogen bijna twee. Van wandelen komt het niet meer. We kletsen wat met een Brit die we in Cartagena hebben ontmoet en eten vandaag bij de camper. Roerei met ham en doperwten als lunch en vierkazenpizza met rucola als avondeten. Met James Bond sluiten we de avond af.