zondag 24 januari 2016

Andorra (El Tarter), dag 1

De wekker gaat vroeg, 3 uur. Om 3.45 hebben we de poezen zo vaak geknuffeld, dat ze vast blij zijn dat ze een week rust krijgen. Het is rustig op de weg en tegen vijven rijden we P3 bij Schiphol op en kwart over vijf is onze bagage ingecheckt. Geen paspoortcontrole, maar wel uitgebreid onderzoek door en in onze tassen. Alle tassen worden dubbel gecheckt, dus dat kost aardig wat tijd. De vlucht is onrustig. Veel wind en een verwarde man die steeds naar de wc wil en enorm na alcohol stinkt. Steeds als hij uit het toilet komt, maakt een steward(ess) de wc met een verbaasd en wat vertrokken gezicht schoon. Iets verder op tikt een andere man ruim vier blikjes bier weg tijdens de vlucht van ruim 1,5 uur. Het is 9.15 als we aankomen. We gaan naar een schoon toilet, halen koffie (cortado y solo)  en dan blijken alleen onze koffers nog op de band te rondjes te draaien. De transfer staat klaar en het is heerlijk weer. 15 graden en geen wolk te zien. De route naar Andorra is prachtig. Heuvelachtig groen en Anna, de chauffeur, blijkt een bumperklevende buscoureur. Bij de stop drinken we snel onze koffie op en genieten buiten van het lenteweer. We rijden Andorra binnen en hebben alleen op bergtoppen in de verte sneeuw gezien. Ook hier is het warm en zonnig. We droppen snel onze bagage in de kamer en ploffen op het hotelterras in de zon. Uitpakken komt later wel. 'S Avonds krijgen we de skipassen en genieten we van de heerlijke buffetten hier. Er staat een mannetje lekkere Iberico-ham te snijden. Heerlijk voorafje. Net als al die gegrilde groenten en de chocoladefontein. Voor John wordt een glutenvrije chocoladecake gemaakt. 's Avonds vallen we als een blok in slaap.