zaterdag 28 juni 2014

Broto dag 15

We trekken weer verder vandaag. Eerst vullen we alle voorraden weer aan en lozen water en toilet-inhoud. Deze regio is niet zo met campers bezig. Er zijn hier relatief weinig camperplaatsen en die er zijn, hebben geen voorzieningen. Alleen vuilnisbakken hebben ze volop hier, ook handig. We rijden via de N260 naar het noor-westen, de valle de Ordesa. Dit is een onderdeel van het nationale park waar ook de Anisclo-kloof bijhoort: Parque nacional de Ordesa y Monte Perdido. We kunnen deze keer wel doorrijden tot de laatste parkeerplaats. In het hoogseizoen gaat deze weg dicht en moet iedereen met de bus vanuit Torla. Zo druk wordt het hier. Ook nu staat de parkeerplaats aardig vol. Wij hebben over een mooie route gelezen die start bij Puente de los Cazadores. Vol goede moed beginnen we, maar na 4 kilometer klimmen en 400 hoogtemeters, stoppen we ermee. De route is zeer steil en moeilijk begaanbaar door de vele lawines die hier zijn geweest. Omdat we vooral door het bos lopen, is er ook maar af en toe een mooi uitzicht. Volgens ons boekje moeten we nog ruim een uur klimmen en volgt daarna een route over het plateau van 3,5 uur. Het lijkt ons prachtig, maar we keren toch om. We ploeteren weer naar beneden en nemen dan een wat simpeler pad om een paar watervallen te bekijken. Dit is het einde van de route, die we wilden lopen. Ook mooi, maar wel de troostprijs. We rijden de vallei weer uit door Torla, richting Broto. Hier mogen we op de parkeerplaats aan de rand van het dorp overnachten. Een prima plekje, rustig en vlakbij het levendige dorpje. Aan de rivier vinden we een restaurant, waar we echt lekker eten. Verrassend goedkoop. 13 euro voor drie gangen, wijn, water en een flesje citroenlimonade. Deze wordt door de Amerikanen verderop door de rode wijn geschonken. Misschien best lekker.

Ons uitzicht op de camping in Boltaña. Een prettige camping met absurd veel vliegen, heel apart.

De ene lawine na de andere.

Beuken verkleed als berk.

Flensje met st. Jacobsschelpen en gamba`s en risotto met paddestoelen en groene asperges.

Gegrilde kabeljauw met aioli en een biefstuk-spies van de bbq.