zaterdag 24 januari 2015

El Tarter, dag 7 en 8

Als we aan het ontbijt zitten, kunnen we altijd zien wat het weer is. Vandaag worden we niet blij van naar buiten kijken. Het is grijs, het sneeuwt en het waait hard. Volgens onze app zelfs windkracht 8 op de top. We pakken ons dik in en gaan op pad. Het valt mee in de lift, maar als we uitstappen hebben we pal wind tegen. Na 60 meter bekijkt Saskia de sneeuw van heel dichtbij. Plattebeksmak en dat op een blauwe piste. Geen idee wat er gebeurde, waarschijnlijk een ijsblok. Wel bijzonder om te ervaren hoe goed een Iphone tussen je ribben past. Nog voorzichtiger, want met mist, wind en sneeuw is het niet optimaal skiën, vervolgen we de tocht. We houden vol en zowaar breekt in de loop van de ochtend de zon door en wordt het nog een fijne skidag. We lunchen in Canillo in een heel mooi restaurant met een heerlijke open haard, prachtige muren, een fraai uitzicht en heerlijk eten. Gegrilde lamskoteletten voor John en verse pasta voor Saskia. Dit keer weten we de borrel wel af te slaan. De rest van de middag skiën we nog lekker door en aan het einde staat er ruim 60 kilometer op de teller. Lekker. John neemt een laatste duik in het zwembad en Saskia kruipt in bad. Dan pakken we de koffers weer in. We worden morgen al om half 5 opgehaald. Maar eerst nog genieten van ons laatste avondmaal. We eten samen met Gerdien en Theo, de andere Nederlanders in dit hotel. Ze krijgen een fles Cava, omdat ze vaste gasten zijn. Dit is al de derde fles deze week die ze krijgen. Opvallend is, dat die gratis flessen steeds bezorgd worden als ze net een fles wijn hebben besteld. We helpen ze natuurlijk graag om deze fles leeg te krijgen. Zo zijn we. We gaan als laatste het restaurant uit. Het was gezellig. We zetten de wekker op 3.45 en vallen als een blok in slaap. 4.15 worden we opgehaald en tegen 8 uur zijn we op het vliegveld. Op naar huis, waar ook sneeuw ligt. Kunnen we mooi nagenieten.

Prachtige zonsondergang. Zo maar op ons balkonnetje.