Na een uitgebreid ontbijt met pannenkoeken, smoothies en geroosterd brood in het tosti-ijzer, dat we van oma hebben gekregen, gaan we weer op pad. Het regent. We rijden richting Dieppe en daarna over de D75, die zich langs de kust en door kleine dorpjes kronkelt. We zien rijen bij de boucherie en de boulangerie (slager en de bakker) en kraampjes met verse vis en oesters. De weg voert langs prachtige villa's en schattige cottages, het lijkt hier op Engeland. We zien het meeste vanuit de camper, want het blijft regenen.Tegen één uur rijden we de camperplek bij Fécamp op en het is hier droog met een strakblauwe lucht. We staan alweer gratis en hebben uitzicht op de jachthaven, mooie kerken en de puntjes van de toren van Palais Benedictine, waar de beroemde likeur wordt gemaakt. Maar eerst lunchen. Natuurlijk worden het schaal-, schelpdieren en vis. Heerlijk. Daarna wandelen over de hoge houten pieren naar de zee en over de boulevard. Het is druk, maar dat komt vast ook door het mooie weer. Onze volgende stop is het palais, waar we met een Nederlandse folder rondslenteren. Het staat er pas 100 jaar, maar oogt heel oud en zit vol beelden en ornamenten. Binnen ontdekken we de architectuur (neo-renaissance) en kunst en daarna de ambacht van het maken van de zoete likeur. Slechts 5 mensen werken hier in de distilleerderij, gedurende 20-25 weken per jaar. Dan mengen ze de 27 soorten planten en kruiden tot een kruidige, zoete likeur. Smakelijk, want natuurlijk mogen we proeven na afloop. We slaan wat flessen in voor het thuisfront en lopen terug naar de camper. Hier genieten we van wijntjes, avondzon en lekker eten.
De schitterende zonsondergang in Criel.
Ondanks het grauwe weer blijven de uitzichten fenomenaal.
Alweer een mooie zonsondergang, nu boven de haven van Fécamp.