zaterdag 9 april 2011

Long time ago in Leeuwarden

In een ver verleden (vorige eeuw) studeerde Saskia hier in Leeuwarden aan de hotelschool. Toen at ze regelmatig op school. Tijd om dat bijna twintig jaar later eens te herhalen. Het eten smaakt prima. Het nieuwe concept (80 procent groente/aardappels en 20 procent dieren) spreekt ons ook erg aan. We eten een viergangen verrassingsmenu. Na een bitterbalamuse eten we koolraapfrietjes met een frikadel van kalfszwezerik, schorseneer met spek en waddenzeekokkels, in zoutkorst gebakken rode biet met entrecote en toe vanilleijs met vers fruit. En omdat er nog wat zand in de schelpjes zat, kregen we spontaan een extra gang aangeboden van witlof in kloosterbier met in VOC-kruiden gemarineerde kippenvleugeltjes. Deze heerlijkheden spoelen we weg met een Chileense chardonnay.
Na het diner krijgen we een rondleiding door de enorm veranderde school. Alles is nu design van deze tijd en ziet er professioneel uit. In het hotel hangen foto's van alle afgestudeerden. En als je goed op de foto kijkt, zie je Saskia ook ergens.