dinsdag 25 juni 2013

Dag 27 Banugues - Playa de Rodiles

Gisteren zagen we nog een bijzonder vogelmoment. Boven ons hoofd vlogen 3 roofvogels, waarvan 1 met een prooi. Die werd opgejaagd door de anderen. Net zolang tot hij zijn prooi liet vallen. Deze viel enkele meters en werd behendig uit de lucht gegrepen door een achtervolger. Gaaf.
Na ons ontbijt legen en vullen we watertanks en wc en rijden we naar Cabo de Peñas. Een klif met een vuurtoren en een wandelpad. We genieten weer van steile rotswanden tot in de oceaan en veel bloemen. Ook vinden we een cache. Leuk.
Dan rijden we over de smalle weggetjes richting Gijón en Villaviciosa. Hier doen we boodschappen en genieten we van een uitgebreide lunch, 4 gangen deze keer voor 8 euro. En nog lekker ook. Vooral John's salade en Saskia's bonenschotel. Het laatste stukje rijden, voert ons naar Playa de Rodiles. Een groot strand, waar het gezellig druk is en met veel surfers in het water. De meesten blijven dobberen, maar sommigen komen met trucjes. Voor het strand is een bos met (echt waar) honderden picknickbankjes. In de zomer is het hier vast ongelooflijk druk. 's Avonds lopen we over de planken van het wandelpad. Dat voert ons naar de ria, met weer een fraai uitzicht. De planken gaan maar door en na een paar kilometer keren we om. De enorme parkeerplaats is bijna leeg. Er staan alleen nog 3 campers. We eten toastjes met salade in die van ons.

Een cache!

Villaviciosa.

Mooie markthal.

Het grote picknickbos (een klein stukje ervan tenminste).